21.11.2012 2398

Okulumuz adını Osmanlı Devleti´nin kurucusu olan Ertuğrul Gazi´nin oğlu Osman Gazi´den almıştır. Okulumuz 11 Kasım 1987 yılında zamanın devlet bakanı Nihat KİTAPÇI tarafından eğitim - öğretime açılmıştır. İlk zamanlar tek binadan ibaret olan okulumuzun ikinci (ek) binası ise 1997 yılında üçüncü yeni  binamiz ise 2020 yılı itibariyle hizmete girmiştir. İlk binamız şuan Halk Eğitim Merkezi ek binası olarak kullanılmaktadir.

15,182 metrekare alan üzerine kurulu bulunan okulumuzda ilköğretim yapılmakta olup, alanın yaklaşık 14,000 metrekaresi bahçe olarak kullanılmaktadır. Bahçemizde bir basketbol, bir voleybol ve mini futbol sahası bulunmak tadır. Bu sahaların zemini asfalt kaplı olup, diğer kısmı ise ağaçlandırılmıştır.